+34 872 72 32 82 Dilluns - Divendres 9:00 - 17:00
Av. Lluís Companys 57-59, Local B· 17180 Vilablareix (Girona)

Mcempreses incorpora l’Escape Room Educatiu

Has sentit a parlar de l'Escape Room?

mcempreses incorpora l'Escape Room Educatiu

Un Escape Room és un joc d'escapada en viu on un grup de participants es troben tancats en una habitació i han d'aconseguir sortir-ne resolent una sèrie d'enigmes i proves. L'origen de l'Escape Room va ser l'any 2007 per Takao Kato, un guionista i director de cinema i anime Japonès. Degut al seu gran èxit, les Escape Rooms no han parat de créixer arreu de món, convertint-se en un fenòmen social. Es tracta d'una nova tendència global obrint-se camí cada vegada més a passos de gegant. Va començar essent un joc d'ordinador on els usuaris disposaven d'un temps limitat en resoldre un enigme i ha evolucionat fins al que actualment coneixem. Un joc en viu i en temps real. A Espanya ja hi ha més de 1000 empreses que es dediquen a aquest negoci, i tot sembla apuntar que aquest boom no pararà. Des d'mcempreses l'hem adaptat a l'entorn educatiu, i en format "transportable". De manera que es pot sortir d'una habitació, d'una maleta, o d'altres llocs.

Quan es treballa l’Escape Room com a una estratègia formativa és quan parlem d’un escape room educatiu. És una eina idònea per potenciar les competències i les habilitats dels participants a mesura que van superant reptes lògics i creatius. No hi ha millor manera d’aprendre que jugant i passant-s’ho bé! A més a més, un escape room fomenta el treball en equip i la cooperació dels participants. Es tracta, doncs, d’un aprenentatge motivador, engrescador i animat.

Al incorporar a mcempreses un Escape Room educatiu, el transportem tant a les empreses com a les entitats educatives per les que treballem.

Tant en un entorn com en altres, podem adaptem les nostres escape rooms a:

  • Desenvolupar habilitats i competències per entrar al món laboral
  • Conèixer què busquen les empreses al seleccionar un candidat
  • Eines i trucs per impulsar un negoci
  • Maneres de vendre’t, vendre un producte i/o un servei
  • Potenciar un projecte i/o negoci online (Xarxes Socials, Web, Blog, etc.)

Si parlem d'un Escape Room Educatiu, què vol dir?

L'ús de la gamificació en empreses i entitats educatives

Actualment els models d’aprenentatge no paren d’evolucionar cada vegada més, i alguns models basats en continguts purament teòrics pot ser que a vegades quedin desactualitzats. Aquí és on entra en potència el concepte de Gamificació: Aprendre de forma lúdica, divertida i engrescadora.

Quan s’aprèn jugant, els participants es troben més motivats i els és més fàcil adquirir nous coneixements i competències sobre el que estan treballant.

Per tant, per què no posar-ho en pràctica amb una Escape Room Educatiu?

Al incorporar la gamificació en l’educació, hem basat la nostra estratègia en Escape Room Educatius que siguin transportables a qualsevol espai.

Què oferim, exactament amb els nostres escapes rooms?

Treballar la inserció laboral

Com ajudar a persones desocupades (joves i adults) en la cerca de feina. 

OFERIR ASSESSORAMENT SOBRE COM CREAR UNA EMPRESA

 Com passar d’idea de negoci a projecte, i de projecte a empresa.

ORIENTAR SOBRE FER CRÉIXER EL NEGOCI

Potenciar una nova projecció de futur al negoci, ampliar vendes i aconseguir nous clients.

DONAR VISIBILITAT AL TEU PROJECTE/NEGOCI

En certs moments és important destinar temps a analitzar què està fallant i poder crear conjuntament unes pràctiques de millora. 

DIGITALITZAR EL NEGOCI

Hem de ser conscients que actualment les xarxes socials són una de les millors maneres de donar-se a conèixer i fer-se visible. Per tant, és important tenir-hi presència constant.

RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Aprèn eines i habilitats per gestionar correctamente un conflicte de manera que perdis la por i guanyis en confiança.

El fet d’haver de “sortir de l’habitació” o haver de resoldre un conflicte, enigma o prova fa que hagin de treballar en equip, confiar en l’altre i aprendre a prendre decisions. En conjunt, són tres pilars bàsics en la convivència de tot equip.  A mcempreses mostrem la importància de potenciar aquest esperit de treball, la unió i la integració de tots els membres d’un equip gràcies a l’escape room. D’aquesta manera, tot l’equip de treball coopera per arribar a un objectiu comú mitjançant la diversió de tots.

Considerem que és una activitat molt encertada per créixer i avançar en l’assoliment de tot objectiu, ja sigui personal i/o professional.

Perquè escollir el nostre escape room?

A diferència d’altres escapes rooms, on l’habitual és entrar en una habitació amb l’objectiu d’aconseguir una missió i finalment poderne sortir, el nostre escape room es troba dins d’una maleta. Doncs, no es tracta d’un escape room fix, sinó que és portable. Aquesta característica ens permet poder desplaçar-nos per implementar-nos en diversos entorns i poder aprendre jugant en qualsevol habitació.

Hi ha tres destinataris a qui va dirigit i cadascun d'aquest treballa unes competències concretes.

A qui s'adreça?

L'escape room per a emprenedors, que ajuda a transformar la idea d'un negoci a projecte i del projecte a empresa.
L'escapre room per a empreses, que assessora sobre fer créixer el negoci.
L'escape room per l'ocupació, que facilita la inserció laboral.

LA NOSTRA PARTICIPACIÓ A LA FIRA D'OCUPACIÓ PICE

Per últim, us mostrem el nostre primer escape room educatiu per l’ocupació realitzat a l’Institut Montilivi, Girona. 

Juntament amb la Cambra de Comerç de Girona dintre del programa PICE, vam col·laborar en la fira d’Ocupació oferint eines i estratègies per fomentar la inserció laboral.  La nostra activitat estrella va  ser lescape room educatiu per l’ocupació, destinat,  en aquest cas,  a joves d’entre 16 a 29 anys d’edat que estan inactius i que no estudien actualment. 

Hola, en què et podem ajudar? 😍
Powered by