7 Claus per fer una newsletter altament efectiva

L’email màrqueting continua sent una de les fonts més poderoses per generar trànsit cap a la nostra web

Amb una ràtio d’obertura d’entre el 35% i el 45% és una eina molt a tenir en compte per comunicar-nos amb els nostres clients.

  1. Recorda que el present i el futur del email està en els mòbils. A finals del quart trimestre de 2013 més del 55% de tot el correu electrònic es va obrir a través de dispositius mòbils: les estratègies de màrqueting s’han de fer pensant en aquests dispositius.
  2. Quantes paraules té que tenir l’assumpte d’un email perquè resulti efectiu? D’aquesta pregunta depèn del 80% de les obertures. Un estudi fet sobre 267 milions d’emails, enviats els darrers 6 mesos conclou que està entre 6 i 10 paraules. Si l’assumpte no és prou interessant en si mateix, el rebutgem o el deixem sense obrir.
  3. Si el missatge inclou el nom del destinatari es registren fins a un 26% més d’obertures.
  4. No tots els nostres contactes estan interessats en tot el que fem, segmenta la llista de contactes en funció dels objectius de la campanya.
  5. Avorrir: això és el pitjor del món mundial quan es tracta de màrqueting i comunicació, però més encara si és email màrqueting. “El contingut és el rei”: pensa que el contingut que enviïs, mai pot ser avorrit o anodí. No ha de fer-te riure, però no pot deixar-te indiferent. Ha de ser informació que realment serveixi per a qui el rebi, i si no fa clic en la resposta, almenys pensi “no vaig a donar-me de baixa per si m’envien una altra cosa tan interessant com aquesta en un altre moment”, encara que l’ideal és que sigui tan, tan interessant, que facis clic en compri ara…
  6. Links i call to action. Una de les tendències en contingut web per generar més trànsit a les diferents plataformes són els anomenats “call to action”, aquestes preguntes, tips o recomanacions perquè els usuaris interactuïn amb el lloc i es generi una relació més estreta.
  7. Anàlisi de resultats. No serveix de res fer una campanya d’email màrqueting si posteriorment no podem mesurar els resultats (% d’oberts, % d’spam, % de links… ), per a això serà imprescindible utilitzar alguna de les múltiples eines que hi ha a la xarxa per a l’enviament de Newsletter.

Comparteix l'article

Et podem ajudar?