Google deixa de publicar anuncis al costat dret dels resultats de cerca d’escriptori

Quan fem una cerca a Google el cercador ens mostra els 10 resultats més rellevants per posicionament orgànic (SEO) i fins a 11 anuncis (SEM): 3 en la part superior (TOP) i 8 a la barra lateral dreta. No sempre mostra tots els anuncis, dependrà de si hi ha o no anunciants.

Des de fa pocs dies Google deixa de mostrar anuncis al costat dret de les consultes d’escriptori, i, en lloc de 3 anuncis en la posició TOP, pot ensenyar un quart en “consultes altament comercials” o “amb gran nombre de cerques”, i mostrarà anuncis a la part inferior dels 10 resultats de cerca orgànics.

Amb aquest canvi Google acosta els resultats de cerca dels ordinadors als dels mòbils o tauletes. Pensem que també “allibera” espai per a Google Shopping o, qui sap, per alguna nova “sorpresa”.

Com ens afecta la reducció d’anuncis d’Adwords als anunciats?

Augmenta la lluita pels primers llocs, els TOP, augmentant el rendiment pels anunciants i segurament també el cost per clic. El que és segur és que amb un nivell de qualitat baix un anunciant apareixerà difícilment a la part superior.

Com afecta als resultats orgànics (SEO)?

Tot i veure menys anuncis, augmenta l’espai destinat a anunciants, fent en molts casos, que a primera vista només veiem els anuncis, i tinguem que fer scroll per veure els resultats orgànics.

mcempreses-google-adwords-1

Com afecta als usuaris?

Segons Google proporcionarà resultats més rellevants pels usuaris.

Comparteix l'article

Et podem ajudar?