5 raons per exportar el teu producte

Dubtes: Què he de fer per exportar el meu producte?

Quan ens plantegem si exportem o no el nostre producte, sempre sorgeixen dubtes com:
– Per on he de començar?
– Quins tràmits he de fer?
– Quina documentació necessito?
– Quins recursos i eines són mes adients pel meu tipus de producte?

Avantatges: raons per exportar el teu producte

Tot i això, poques vegades ens parem a pensar en els avantatges o beneficis de l’exportació, si no només en els temes i/o qüestions que no dominem. És per això que aquí us mostrem 5 raons per les quals SÍ val la pena exportar un producte.

  1. Exportar et dóna la possibilitat de “posar els ous en diferents cistells”. Si penseu en la crisi, fixeu-vos en el nombre d’empreses que han tancat per culpa de la crisi. En canvi, si exporteu els vostres productes fora del nivell nacional, encara que l’economia vagi malament, seguirieu tenint clients i podreu seguir treballant gràcies al mercat internacional.
  2. Conèixer millor la teva empresa. Com molt bé és sabut, no és fàcil vendre a l’estranger, però el fet d’haber de vendre un producte “fora de casa”, sortint del a nostra zona de comfort, fa que aprenguem molt més tots els aspectes tant interns com externs de l’empresa, ja que els haurem de transmetre a entitats i persones amb pensaments i formes de vida molt diverses.
  3. Conèixer millor el teu mercat. A vegades no es tracta del que volem vendre, sino on és el nostre públic objectiu a qui volem vendre-li el producte. Potser els nostres clients potencials es troben a l’estranger i no ho sabem. Per tant, d’aquesta forma sabrem què busquen, què els agrada i què no els agrada als països externs al nostre.
  4. Capacitat de fer economia d’escala. Normalment les empreses internacionals són més grosses de mida i produeixen més bens i serveis, per tant s’obra la possibilitat de fer economia d’escala permetent ser més competitiu i poder desenvolupar-te millor tant a nivell nacional com internacional.
  5. Major camp de mà d’obra. Les empreses internacionals atrauen a un major nombre de treballadors qualificats ja que busquen tenir oportunitats laborals internacionals, per tant és un factor molt positiu per a la teva empresa. Es torna competitiva, i adquireix prestigi i ganes de voler-hi treballar.

Si voleu saber-ne més, podeu apuntar-vos al nostre curs Exportem? Què fer per exportar un producte

Comparteix l'article

Et podem ajudar?