fira pice

Escape Room Educatiu a la Fira d'Ocupació PICE

A Mcempres actualment col·laborem amb el programa PICE de la Cambra de Comerç de Girona realitzant cursos de formació ocupacionals per a joves, de manera que puguin inserir-se al món laboral.

El 27 de Setembre de 2018 vam col·laborar de nou en aquest programa oferint un taller a la Fira d’Ocupació Juvenil, que va tenir lloc al Palau de Fires de Girona. El taller proposta va ser un Escape Room Educatiu, que permetia als joves entendre com era un procés de selecció de personal. Es buscava que coneguessin el procés de les empreses i que seleccionessin ells mateixos el millor candidat per un lloc de treball.

D’aquesta manera van aprendre què es demana i es té en compte en processos de selecció de personal, i vam aportar  el nostre granet de sorra apropant-los al teixit empresarial i ajudant-los en la seva inserció al món laboral.

Com ho vam dur a terme?

L’escape room va consistir en posar els joves en el paper de treballadors de recursos humans, de manera que mitjançant proves i enigmes arribéssin a conèixer les fases per les que passa un candidat al obtenir una feina.

És a dir, els joves eren els que havien de seleccionar i escollir el millor candidat per una empresa. D’aquesta manera, aconseguien veure i entendre com funciona el procés d’inserció laboral realment.

L’escape room el vam anomenar “Gronholm: el maletí de la feina” i mitjançant la superació de reptes creatius, lògics i d’habilitats s’arribava a trobar la solució plantejada.

Al llarg de tota la jornada es va repetir l’escape room aproximadament unes 10 vegades, de manera que van ser molts els joves que van poder participar-hi.

A continuació mostrem un vídeo dels joves participants intentant resoldre algun dels enigmes de l’escape room. 

Comparteix l'article

Et podem ajudar?