Diferències entre perfil personal i pàgina de Facebook

Per a conèixer les principals diferències entre perfil personal i pàgina de Facebook primer de tot, hem de saber què és un perfil personal i què és una pàgina de Facebook.

Perfil personal

Si utilitzes Facebook per a fins personals, per a entreteniment, per diversió, per compartir contingut amb els teus amics, o bé xafardejar què fan els teus contactes, llavors el més adient és que creis un perfil personal.

Pàgina de Facebook

En canvi, si el principal ús que li vols donar a Facebook és comercial, ja sigui perquè vols vendre un producte o un servei a internet, és interessant que creis una pàgina de Facebook. D’aquesta manera podràs comercialitzar i començar a vendre els teus productes a través d’internet, utilitzant Facebook com a una de les vies més usades actualment per a promoure un negoci online, un producte o un servei online.

Encara no ho tens clar? Nosaltres t’expliquem les principals diferències entre perfil personal i pàgina de Facebook per a què utilitzis en cada cas l’opció correcta.

Diferències entre perfil personal i pàgina de Facebook

1. Contingut personal vs. contingut de marca

Si s’utilitza un perfil personal per a vendre un producte i/o un servei, ens podem trobar que hi hagin usuaris interessats en el que els oferim, però que no els interessi amb qui anem a sopar, amb qui anem al cine, quan dines o què és l’ultima cosa que t’has comprat. Per tant és bo separar contingut personal (al perfil personal), de contingut comercial o el molt conegut contingut de marca (a la pàgina de Facebook).

2. Amistats vs. fans

No és el mateix demanar amistat a un usuari, que demanar a algú que segueixi la nostra pàgina perquè creiem que li pot interessar el que oferim.

Si utilitzem un perfil personal i no una pàgina de Facebook per a vendre el nostre producte i/o servei, hem de demanar amistat a les persones, i això es pot considerar SPAM. Al demanar-los amistat, ells veuen el que tu fas i què penges a Facebook, però tu també ho veus d’ells. En canvi si ho fas a través d’una pàgina de Facebook, els usuaris poden seguir la teva empresa i assabentar-se dels productes o serveis que oferiu, de les novetats, etc. sense necessitat que l’empresa s’assabenti de la vida personal de cada usuari.

3. Quantitat d’amics vs quantitat de fans

Amb un perfil personal només es pot tenir amistat fins a 5.000 persones. D’aquesta manera, limita molt la capacitat de seguidors del nostre producte o servei. Amb una pàgina d’empresa de Facebook, podem tenir tants fans com els agradi el nostre producte. No hi ha límit, els fans/seguidors són infinits. És millor oferir el nostre producte a un nombre infinit de persones interesades que no només a 5.000 interessats no creieu?

[gdlr_styled_box content_color=”#ffffff” background_color=”#F1F1F1″ corner_color=”#72D5CD” ]SUPER CURS DE FACEBOOK PER SER EL MÉS TOP EN PÀGINES DE FACEBOOK[/gdlr_styled_box]

4. Estadístiques

Amb una pàgina d’empresa, tenim l’opció de visualitzar les estadístiques de la pàgina. Podem veure si han crescut o no els nostres fans, quines publicacions han obtingut més reaccions, quins dies hi ha hagut més visites a la nostra pàgina, etc. En canvi amb un perfil personal no. No hi ha forma de saber si la nostra pàgina està rebent visites, o si una publicació que ens interessava ha estat més visitada que la resta, entre moltes altres opcions.

5. Personalització i pestanyes dinàmiques

Un perfil personal no el podem personalitzar, podem cambiar les nostres dades del perfil, la foto de portada, la foto del perfil, però no hi podem afegir contingut personalitzat. En canvi amb una pàgina de Facebook podem afegir-hi pestanyes, pestanyes dinàmiques com un link directe a Instagram, un link a la nostra newsletter per aconseguir meś subscriptors, o fins i tot un link directe a les opinions de TripAdvisor si sou un restaurant, un bar o un allotjament.

[gdlr_styled_box content_color=”#ffffff” background_color=”#F1F1F1″ corner_color=”#72D5CD” ]PARTICIPA AL SORTEIG I GUANYA UN CURS DE FACEBOOK GRATIS!.[/gdlr_styled_box]

6. Creació d’anuncis amb Facebook Ads

Molts usuaris són reticents al a publicitat, però Facebook cada vegada ensenya a menys persones el contingut orgànic (contingut no promocionat). Per tant, si utilitzem un perfil personal per a promocionar la nostra empresa, producte, marca, servei, etc. a Facebook, i ens interessa crear anuncis a Facebook per a promocionar-ho, amb un perfil personal no podrem fer-ho. Es necessita d’una pàgina de Facebook per a la creació d’anuncis. D’aquesta manera sí es possible arribar a clients potencials interessats en el que oferim.

7. Varis administradors

L’interessant d’aquesta opció que només és possible si es crea una pàgina d’empresa. L’opció de varis administradors permet que més d’una persona gestioni, publiqui, editi, personalitzi, etc. la pàgina d’empresa. En molts casos, pot haver-hi més d’una persona en una empresa treballant les xarxes socials. Si es fa a través d’un perfil personal, l’inconvenient és que només pot ser gestionat per un únic usuari, i a més a més, és necessari que tothom conegui la contrassenya personal de la persona que ha creat aquest perfil.

Si encara no t’hem convençut, o si segueixes tenint dubtes, pots apuntar-te al nostre curs de Facebook, on coneixeràs com crear i gestionar una pàgina de Facebook correctament.

[gdlr_button href=”https://formacio.online/?course=curs-facebook-per-empreses-girona” target=”_self” size=”medium” background=”#72D5CD” color=”#ffffff”]Inscriure’m al curs[/gdlr_button]

Comparteix l'article

Et podem ajudar?