portada

Campus d'ocupació juvenil a Montilivi

L’estiu del 2018 mcempreses conjuntament amb la Cambra de Comerç de Girona a través del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) vam realitzar el Campus d’Ocupació Juvenil a l’Institut de Montilivi de Girona.

El programa PICE té la finalitat d’oferir suport al joves d’entre 16 a 29 anys que es troben fora del món laboral i acadèmic i que els falta una empenta i motivació per incorporar-se al món laboral. Mitjançant aquest programa se’ls ofereix una orientació personalitzada per potenciar al màxim les seves habilitats i competències i facilitar-los l’entrada al món laboral.

Dins d’aquest progama PICE vam realitzar el Campus d’Ocupació a l’Institut Montilivi, el mes de Juliol del 2018. Aquest campus consistia en treballar amb els joves competències d’anglès, de màrqueting digital i competències TIC.

Però, com ho vam dur a terme?

Per arribar a treballar aquestes competències els joves van desenvolupar un projecte comú. Vam separar-los en dos grups: els que volien formar-se en màrqueting digital i emprenedoria i, els que volien aprendre i practicar l’anglès. Cada grup tenia una part assignada del projecte, tot i que al final, s’unien els dos grups i de manera conjunta acabaven de donar forma al projecte.

El projecte consistia en impulsar un negoci d’un producte que havien creat ells mateixos. Els joves que treballen l’anglès eren els encarregats de crear el producte i tota l’elaboració d’aquest es va desenvolupar en anglès.

Els continguts que van adquirir són:

  • Vocabulary, grammar, listening, writting, speaking entorn a la creació d’un joc per aprendre anglès.
  • Creació del producte. Els joves van crear un joc per aprendre anglès per als més petits de la casa. Van pensar que la millor manera d’aprendre un altre idioma és fer-ho de forma amena, divertida i espontània i, al tractar-se de nens petits, els joves van creure que la millor metodologia era mitjançant el joc.

Els altres joves van fer la part teòrica i pràctica sobre el màrqueting digital i l’emprenedoria. Mitjançant tots els coneixements teòrics adquirits durant el curs, van haver de pensar i promocionar el joc de forma digital.

Els continguts que van adquirir són:

  • Eines i estratègies per impulsar un negoci
  • Creació de la marca i el producte
  • Estratègies de màrqueting digital per publicitar i aconseguir la venta del producte.
  • Captació i fidelització dels clients
  • Ús de les xarxes socials per fer publicitat del producte

A continuació, mostrem un vídeo resum de la presentació global dels participants del Campus, i un recull d’imatges on se’ls veu treballant i participant de cada projecte de forma creativa.

Anglès
TIC
Màrqueting i emprenedoria
màrqueting i emprenedoria. com impulsar un negoci
Treball en equip

Comparteix l'article

Et podem ajudar?