Sense títol

STARTUPNOW, Jornades de dones emprenedores

Els dies 7 i 8 de Novembre es van realitzar a Sant Feliu de Guíxols les jornades “Startup now” per a emprenedores.  L’estiu passat es va realitzar el mateix acte però estava enfocat als dos gèneres, i aquest últim ha estat dirigit  únicament per a les dones emprenedores.

Dins d’aquestes jornades de dos dies es van dur a terme diferents ponències on les dones emprenedores donaven a conèixer les diferents experiències i vivències tant personals com professionals  que han tingut al llarg del seu projecte professional. Narren els reptes pels quals s’han hagut d’afrontar en el món empresarial i com han arribat a convertir els obstacles en oportunitats .  

A  part d’aquestes ponències, paral·lelament es va llençar  un repte empresarial a un grup de joves, que van haver de presentar una idea creativa per solucionar-la al tancament de les jornades.

Els ponents i col·laboradors “StartupNow “que van participar en aquestes jornades van ser: 

1- Emma llensa- reptes de la dona emprenedora

Es una dona que s’ha fet ha si  mateixa, ha treballat molt dur per arribar on està. Amb tota aquesta experiència professional, l’Emma en la xerrada ens ha explicat els   diferents reptes que s’ha trobat al llarg de la seva carrera i com els ha afrontat.

2. -Vanessa Nueda- El crep de mi vida

El Crep de mi vida és un blog que dóna vida Vanessa Nueda, que sobreviu a un cáncer de mama i en surt reconfortada. Narra com algunes de les pitjors experiències de la seva vida pot acabar impulsant a una altra increíble: el seu nou projecte,la seva empresa, el seu negoci.

3- Fadima Diawara- Kunfabo, 1er Smartphone Africà

Fadima Diawara és la creadora del primer Smartphone africà low cost.La idea va sorgir en pensar que els africans no tenen cap telèfon mòbil que realment els representés, no tenien cap marca amb la qual sentir-se identificats i, d’aquí va sorgir Kunfabo, l’Smartphone Africà que treballa per cobrir les seves necessitats reals.  En la ponència explica tota l’odissea de crear el negoci: els motius, la marca, el finançament i, sobretot, els desafiaments que ha tingut al llarg del procés i com els ha hagut de superar


4- Anna Oliu-. Creant moda amb bon ambient de treball

Anna Oliu, empresària i dissenyadora ens explica el seu èxit professional.  Va començar amb una botiga de bikinis al baix empordà i actualment, disposa d’una cadena de botigues i han posat en marxa una empresa de venda al major que abasteix de roba diverses botigues. En la ponència narra la importància de crear un bon clima de treball per  impulsar els seus negocis:” quan mimem al treballador, el client també ho rep”.


5- Nicole Gulau- Fotografía Creativa

“Les imatges no són un clic, són instants capturats amb alma i creativitat”. Així defineix Nicole Gulau la seva professió, la fotografía. Nicole Gulau, una dona visceral, espontània i sentimental,  en explica la seva gran passió, la fotografia creativa i la importància de posar el nostre cor en tot allò que fem.

En la ponència  ens mostra com ha estat el seu procés professional i ens explica la satisfacció que li provoca haver aconseguit tant èxit amb el que li agrada, la fotografia. La seva gran  aliada per arribar on està és sentir l’amor pel que fas:”Si som capaços d’emocionar, podrem triomfar. Les emocions són el nostre millor aliat i la indiferència, el nostre pitjor enemic.”


6- Gisela Vaquero- Videojocs per dones

Gisela vaquero, dissenyadora de videojocs, comunicadora i escriptora és la fundadora de l’empresa Jellyword interactive, la companyía de videojocs que promou la igualtat.

En la ponència ens acosta al món dels videojocs i ens expressa la necessitat de crear videojocs d’igualtat. Ens resol els següents dubtes: Quines característiques i diferències tenen els personatges femenins als videojoc? Com eren abans? Com són actualment? En quin tipus de videojocs els trobem?


7- Alexandra Planella- Reempresa: Cedint l’èxit empresarial

Alexandra Planella, assessora, consultora i formadora en la creació d’empreses ens parla de com entrar en el món empresarial utilitzant recursos ja existents. Alexandra Planella actualment es la responsable del Centre de Reempresa de Catalunya a Girona i ens ofereix una opció alternativa i de qualitat de gestionar un negoci propi a emprenedors i emprenedores que no vulguin començar de 0.

8- Marta Vila- Reinventar-se: La suma de les experiències

Marta Vila, directora de teràpies canines explica com reinventar-se professionalment, com aconseguir canviar de rumb i arribar a assolir els objectius que tu et proposes. Marta Vilà narra com va estudiar disseny gràfic i va crear i fundar la seva pròpia empresa de disseny gràfic, interior i de producte i com, amb molta empemta i ganes va acabar dedicant-se al món social a través dels nostres gossos.

Explica, com la suma de totes les experiències tant personals com professionals fa que ens reinventem i apostem pel que realment volem, que no parem de pensar, de crear i d’apostar per nosaltres.

9- Tania Casals- La Flaca

Tània Casals, partidària de fer el que realment sents i crear-te el teu propi camí, li agrada treballar amb les mans, treballar amb el cor i dóna vida a peces limitades amb molt d’afecte i estima. Ens explica com va impulsar el seu propi negoci, productes exclusions d’edicions limitades, i els passos que ha hagut de seguir per aconseguir-ho. Explica que la seva finalitat és aconseguir que cada persona que tingui un producte de “lafalca” es senti especial pel fet de que només ell/ella te aquell producte, que es senti únic. L’èxit professional depèn de la constància, de la motivació i sobretot de la passió que poses dia a dia al teu negoci.


10- Yolanda Peregrin i Alba Bosacoma- Animal Hero Universe

Yolanda Peregrin i Alba Bosacoma van crear amb l’emoció i l’impetu de 5 joves multidisciplinars més i amb l’ajuda i el suport de diferents professionals, associacions i instutucions l’’Animal Hero Universe. El videojuego terapèutic per a nens i nenes amb Síndrome de Down i altres discapacitats, destinat a millorar i reforçar certes capacitats cognitives de forma lúdica.

A través dels jocs i dels llibres de l’univers de l’Animal Hero, els nens reforcen capacitats cognitives com la memòria, l’atenció sostenible, l’atenció dividida i les funcions executives entre altres.


11- Cristina Vila Peñuelas- Emprendre per a la Igualtat


Cristina Vila Peñuelas, sociòloga i agent d’igualtat,treballa per la igualtat de gènere de manera transversal i creativa des D’Igualtat Creativa i Little Revolutions.

En la ponència explica la seva experiència com a emprenedora dins l’àmbit de la igualtat de gènere, sobretot en el camp del sexisme en les joguines, la coeducació i la prevenció de la violència masclista. Parla de la influència que té la socialització de gènere en les expectatives professionals de dones i homes fent un recorregut per alguns contes.


12- Begoña de Erraiz- Begoña de Erraiz, un somni convertit en projecte

Begoña de Erraiz, maquilladora professional i especialista en estètica integral narra com ha estat el seu procés a l’hora d’obrir el seu propi negoci, un estudi dedicat a la salut i bellesa de la pell. L’enfocament de la ponència ha girat entorn  a el que li va  portar a crear l’estudi i com va anar sorgint la idea. Narra quines dificultats s’ha anat  trobant desde el seu naixement, obstacles a nivell físic i 2.0.


13- Lídia Masllorens- L’ofici d’artista 


Lídia Masllorens, llicenciada en Belles Arts, amb estudis també en  fotografia, gravat, escultura de pedra i escultura de gran format es converteix en una gran artista gràcies a la creació d’obres de grans dimensions amb l’expressió del rostre com a  protagonista. Diferents exposicions arreu del món avalen el seu èxit com a pintora.

A través de la seva experiència personal en el món de les arts plàstiques, en la ponència ha parlat de la creativitat com a eina de treball i també com a estratègia per aconseguir viure del que un desitja


14- Elisa Cabezas- Gestió del Temps. Claus i eines per multiplicar la teva productivitat.

Elisa Cabezas, assistent virtual de direcció i consultora en Gestió del Temps, ens comparteix les claus i els eines per gestionar millor el temps. La ponència va dirigida a les dones emprenedores o empresàries que necessiten descobrir com aprofitar el temps i ser productives al màxim possible a la feina, ja que a vegades “ no arribem”.  A més, dóna eines per començar a implementar de forma immediata els seus consells per tal de que comencem a veure i viure els resultats al dia següent. La finalitat de la xerrada és que les dones treballadores aprenguin i aconsegueixin el desitjat equilibri entre vida personal i professional.


15- Cristina Clopés- Comunica’t, Transmet i posa’t al dia

Cristina Clopés, consutora de comunicació, explica la  la seva activitat periodística, redacció, i de comunicació online a través de les xarxes socials. Posa énfasi en la importància de la actitud, les ganes i la motivació per arribar a aconsegir els teus somnis ja que amb una actitud negativa mai podrem arribar a assolir l’èxit.

Comparteix l'article

Et podem ajudar?